Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, Gazze’de süren saldırılara tepki göstermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Çorlu Filistin İnisiyatifi Derneği öncülüğünde geniş katılımlı bir yürüyüş düzenlendi. Çorlu Şehitliği önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, “Gazze yalnız değildir”, “Katil İsrail”, “Diren Filistin” sloganlarıyla yürüyüş boyunca Filistin halkına destek mesajı verdi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı etkinlikte, Gazze’de hayatını kaybeden bebekleri temsilen hazırlanan maket bebekler Filistin bayrağının üzerine bırakıldı. Kalabalığın oluşturduğu duygusal atmosferde birçok katılımcının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Etkinlikte konuşan sivil toplum kuruluşları temsilcisi Kurtuluş Ay, Gazze’deki yıkımın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, “Gazze, devasa bir enkaza dönmüş durumda. Evler, hastaneler, okullar yerle bir edildi. Gazzelilerin yaşama tutunabilmeleri için tüm Müslüman dünyanın desteğine ihtiyaç var” dedi.

Çorlu Filistin İnisiyatifi Derneği Sözcüsü Muhammed Özmen ise 21. yüzyılda yaşanan zulmün insanlık adına büyük bir utanç olduğunu vurgulayarak, “Bizler, teknolojinin insan yaşamını kolaylaştıracağına inanmıştık. Ancak bugün görüyoruz ki teknoloji, insanlığın katlinde kullanılıyor. Gazze, modern dünyanın gözü önünde bir arenaya dönüştü” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kalabalık, Filistin halkı için dua etti. Etkinlik sonunda, barış ve dayanışma mesajı vermek amacıyla yüzlerce beyaz ve yeşil balon gökyüzüne bırakıldı. Katılımcılar, “Gazze için sesimiz susmayacak” diyerek etkinliği sonlandırdı.