Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne kenti açıklarında 30 Ağustos’ta batan “Filo Jet” isimli yolcu gemisinde hayatını kaybeden Orhan Bekret ile 86 yaşında yaşamını yitiren Kıbrıs Gazisi Nedim Alkan için Çorlu Merkez Camii’nde aynı anda cenaze namazı kılındı.

Orhan Bekret’in naaşı DNA incelemesiyle belirlendi
Girne açıklarında meydana gelen gemi faciasının ardından kayıp kişileri arama çalışmaları devam ederken, geçtiğimiz pazartesi günü bir naaşa ulaşıldı. Yapılan DNA incelemesi sonucunda naaşın Orhan Bekret’e ait olduğu tespit edildi.
Bekret’in cenazesi işlemlerin tamamlanmasının ardından memleketi Çorlu’ya getirildi. Orhan Bekret için ikindi namazının ardından Çorlu Merkez Camii’nde cenaze namazı kılındı.
Kıbrıs Gazisi Nedim Alkan da uğurlandı
Aynı camide aynı saatte, yaşlılığa bağlı nedenlerle hayatını kaybeden 86 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Nedim Alkan için de cenaze namazı kılındı. Bekret ve Alkan, kılınan cenaze namazlarının ardından dualarla son yolculuklarına uğurlandı.