Çorum’da yıkım çalışmaları sürdürülen eski bir okul binasının bulunduğu alanda kepçeyle yapılan kazı sırasında kafatası ve kemik parçaları bulundu. İnsana ait olduğu değerlendirilen kemikler polis ekiplerince muhafaza altına alınırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Üçtutlar Mahallesi’ndeki eski okul binasının bulunduğu alanda yürütülen yıkım ve hafriyat çalışmaları sırasında ortaya çıkan kemikler ekipleri harekete geçirirken, bölgede inceleme başlatıldı.

İş makinesiyle gerçekleştirilen yıkım ve hafriyat çalışmaları sırasında kepçe operatörü, kazılan toprağın içerisinde kafatası ve kemik parçaları olduğunu fark etti.
Durumun bildirilmesi üzerine çalışmalar durduruldu ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunuldu. İhbarın ardından bölgeye polis ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından toprak içerisinden çıkarılan ve insana ait olduğu değerlendirilen kafatası ile kemik parçaları muhafaza altına alındı.

Eski mezarlık iddiası
Mahalle sakinleri, eski okul binasının bulunduğu alanın geçmişte mezarlık olarak kullanıldığını ileri sürdü.
Kemiklerin ne kadar süredir toprak altında bulunduğu ve kime ait olduğu, yapılacak incelemelerin ardından belirlenecek.
Polis ekiplerinin olayla ilgili incelemesi sürüyor.
