Türkgün | Gündem | Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan A Milli Basketbol Takımı’na tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan A Milli Basketbol Takımı’na tebrik telefonu

FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Sırbistan’ı 94-86 yenerek ikinci tura yükselmeyi garantileyen A Milli Basketbol Takımı’nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla arayarak kutladı.

FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Sırbistan’ı 94-86 yenerek ikinci tura yükselmeyi garantileyen A Milli Basketbol Takımı’nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla arayarak kutladı.

KAYNAK: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 1. Tur C Grubu dördüncü maçında Sırbistan’ı 94-86 mağlup ederek ikinci tura yükselmeyi garantileyen A Milli Basketbol Takımı’nı telefonla aradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılaşmanın ardından Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun da yer aldığı soyunma odasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı aradı. Bakan Bak, telefonu A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman’a verdi.

Görüşmede ay-yıldızlı takımı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar gerçekten bizlere çok farklı bir zafer kazandırdınız. Sırbistan'ı gerek orada gerekse kendi ülkemizde bu şekilde yenmeniz ve birinci sıraya Türkiye olarak oturmanız bize ayrı bir mutluluk yaşattı. Şimdi önümüzde temmuzda Bosna Hersek maçı var. İnşallah o maçları da almak suretiyle yolumuza devam edeceğiz ve Dünya Kupası'na gideceğiz. Tebrik ediyoruz."

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine, "Türk basketboluna verdiğiniz destek için teşekkür ediyoruz." şeklinde yanıt verdi.

Ergin Ataman da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, "2 Temmuz'da Bosna Hersek, 5 Temmuz'da da İsviçre ile oynayacağız. Sağ olun, bekleriz." dedi.

Milli basketbolcular, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tebriğine soyunma odasında alkışlarla karşılık verdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...