Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılarla bir araya geldiklerini belirterek, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan büyük mirası taşıyan saray, köşk ve kasırların; tarihimizin hatıralarını olduğu kadar medeniyetimizin inceliğini, estetik anlayışını ve temsil kudretini yansıtan nadide eserler olduğunu vurguladı. Bu yapıların korunmasının, toplumsal hafızanın ve kültürel kimliğin geleceğe güvenle taşınması anlamına geldiğini ifade etti.
Millî Saraylar’ın bir asrı aşan kurumsal tecrübesinin restorasyonlardan envanter çalışmalarına, çağdaş müzecilik uygulamalarından uluslararası iş birliklerine kadar geniş bir alanda kültürel mirasa güçlü bir dinamizm kazandırdığını belirten Yılmaz, düzenlenen sempozyumun da kültürel diplomasiye yeni imkânlar sunduğunu ve farklı medeniyetlerin hafızasını aynı çatı altında buluşturduğunu söyledi.
Paylaşımında organizasyona katkı sunanlara teşekkür eden Yılmaz, kültürel mirasın korunmasına yönelik güçlü iradenin artarak devam etmesini diledi.
Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen “Millî Sarayların Yüzyılı Sempozyumu” kapanış programında, dünyanın farklı ülkelerinden gelen değerli katılımcılarla bir araya geldik.
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan büyük mirasımızı taşıyan saray, köşk ve kasırlar; yalnızca tarihimizin… pic.twitter.com/r3kbsQdhGh— Cevdet Yılmaz (@_cevdetyilmaz) November 24, 2025