Türkgün | Gündem | Dışişleri Bakanı Fidan: "Fesih kararı tarihi ve önemli"

Dışişleri Bakanı Fidan: "Fesih kararı tarihi ve önemli"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terör örgütü PKK'nın fesih kararını değerlendirdi. Bakan Fidan, ""Tarihi ve önemli bir karar. Özellikle kalıcı barış ve istikrar açısından bu kararı oldukça önemli görüyorum." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terör örgütü PKK'nın fesih kararını değerlendirdi. Bakan Fidan, ""Tarihi ve önemli bir karar. Özellikle kalıcı barış ve istikrar açısından bu kararı oldukça önemli görüyorum." ifadelerini kullandı.

MUHABİR: Burhan Tural

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi ve Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile düzenlediği ortak basında konuştu.

Bakan Fidan terör örgütü PKK'nın fesih kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Dışişleri Bakanı Fidan, “Tarihi ve önemli bir karar. Özellikle kalıcı barış ve istikrar açısından bu kararı oldukça önemli görüyorum. Bu kararın alınmasının ardından atılması gereken pratik alanlar var, bunları yakından takip edeceğiz. Bu kararın samimi bir şekilde uygulanması halinde gerecekten geleceğimiz için çok hayırlı bir karar olacağını düşünüyorum. Bahçeli'nin tarihi çağrısı, Cumhurbaşkanımızın güçlü bir iradesi oldu, emeği geçen arkadaşlar var. Milletim adına da bölge adına da fevkalade önemli bir adım.” dedi. 

Bakan Fidan, şöyle devam etti;

Türkiye'de son 20 yıldır geliştirdiğimiz demokrasi, özgürlük, refah ve güvenlik alanının daha da genişlemesi, Türkiye'den taşıp bölgemizdeki diğer devletleri, halkları olumlu şekilde etkilemesi bizim en büyük dileğimiz. Ben bu kararın samimi bir şekilde uygulanması ve diğer endişeleri de izale edici şekilde hayata geçirilmesi halinde gerçekten geleceğimiz için, vatandaşlarımız için, herkes için çok hayırlı bir karar olacağını düşünüyorum.

"pratikte yapılması gereken çok şey var"

Bu konuda Sayın Bahçeli'nin tarihi çağrısı olmuştu. Cumhurbaşkanımızın çok güçlü bir iradesi olmuştu. Örgütün bu konuda da şu anda olumlu bir cevabı var. Tabii ki bu tarihi sorumlulukta biz bu ülkenin evlatları olarak hep beraber kendi sorunumuzu kendi hikmetimizle, kendi sağduyumuzla, kendi aklımızla, kendi irademizle çözebileceğimizi gösteriyoruz.

Bu kendi milletim adına da, bölgemiz adına da, ait olduğumuz medeniyet adına da bence fevkalade önemli bir adım. İnşallah dediğim gibi gelecektir, devamı. Yani pratikte yapılması gereken çok şey var, çok fazla detaylı konu var. Ama bugün bu genel olumlu havanın üstüne daha başka bir şey söylemek istemiyorum. Bugün öğleden sonra kabinemiz var. Orada Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanacağız. Eminim bu konu gündeme gelecektir ve Cumhurbaşkanımız da bu konuyla ilgili nihai değerlendirmelerini milletimizle paylaşacaktır.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...