Türkgün | Gündem | Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Bu tek başına İsrail'in savaşı değil, bütün dünya bunun bedelini ödüyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Bu tek başına İsrail'in savaşı değil, bütün dünya bunun bedelini ödüyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan savaşın küresel etkilerine dikkat çekerek, “Bu anlamsız savaş bitmeli” dedi; Türkiye’nin diplomasi vurgusunu yineleyip müzakerelerin bir an önce başlaması gerektiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan savaşın küresel etkilerine dikkat çekerek, “Bu anlamsız savaş bitmeli” dedi; Türkiye’nin diplomasi vurgusunu yineleyip müzakerelerin bir an önce başlaması gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: AA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (STRATCOM) 2026'nın ikinci gününde açılış konuşmasını yaptı.

STRATCOM'u "çok anlamlı" bir toplantı olarak niteleyen Fidan, mevcut durumun sadece istikrarsızlık değil, aynı zamanda sistematik bir çöküşte olduğunu vurguladı.

Fidan, bunun aslında çok daha derin bir çöküşün sonucu olduğu değerlendirmesini yaparak "Çünkü çöküş dediğimizde uluslararası sistem vicdani pusulasını kaybetmiş durumdadır ve meşruiyet noktasında da sıkıntı yaşamaktadır" diye konuştu.

Krizlerin bunun ardından geldiğini belirten Fidan, kurumların artık güvenliği sürdüremediği bir noktaya gelindiğini, gerilimlerin önlenemediğini ve barışla ilgili sorunlarla karşı karşıya kalındığını ifade etti.

Hakan Fidan, uluslararası sistemin hala yetkinliği olup olmadığı meselesine bakılması gerektiğini belirterek bunun adalet, öngörülebilirlik ve güven noktasında değerlendirilmesi gerektiğini aktardı.

Küresel yönetimin artık fonksiyonel ve sürdürülebilir olmadığının görüldüğünü aktaran Bakan Fidan, bunun bir gecede olmadığı mesajını verdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...