Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, İstanbul’un fethinin 573. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından kutlama mesajı yayımladı. Arpaguş, İstanbul’un fethinin tarihin akışını değiştiren destansı bir zafer olduğunu ifade etti.
“İnsanlığın Ufkuna Aydınlık Bir Çağ Açan Zafer”
Diyanet İşleri Başkanlığının sosyal medya hesaplarından yayımlanan mesajda Arpaguş, İstanbul’un fethinin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Şanlı tarihimizin en muhteşem zaferlerinden biri olan ve karanlık bir devri kapatıp insanlığın ufkuna aydınlık bir çağ açan İstanbul'un fethinin 573. seneidevriyesi mübarek olsun. İstanbul'un fethi, sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda adalete, merhamete ve hoşgörüye dayanan bir medeniyet tasavvurunun da sembolü olmuştur.”

Fatih Sultan Mehmet Han ve Şehitleri Andı
Arpaguş, mesajında İstanbul’un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet Han ile şanlı ordusunu minnetle andığını belirtti.
Mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Sonuçlarıyla tarihin akışını değiştiren bu destansı zaferi, imanı, azmi ve zekasıyla milletimize armağan eden, Peygamber Efendimizin 'ne güzel komutan ve ne güzel asker' vasfıyla müjdelediği Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve onun şanlı ordusunu minnetle yad ediyor, bu güzel vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Cenabıhak'tan rahmet diliyorum.”