25 Ekim 2024
weather
16°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Edirne ve Kırklareli'nde sıcak hava etkili: Vatandaşlar serinlemek için farklı yöntemlere başvuruyor

Edirne ve Kırklareli'nde sıcak hava etkili: Vatandaşlar serinlemek için farklı yöntemlere başvuruyor

Edirne ve Kırklareli’nde sıcaklık 40 dereceye kadar çıkarken vatandaşlar serinlemek için gölge alanları ve sahillere yöneliyor. İstanbul’dan gelen ziyaretçiler de sıcak havadan etkilendi. Kentlerde sakinlik hakimken vatandaşlar farklı yöntemlerle yüksek sıcaklığa karşı önlemler alıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Edirne ve Kırklareli'nde sıcak hava etkili: Vatandaşlar serinlemek için farklı yöntemlere başvuruyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Meteorolojik verilere göre, Edirne ve Kırklareli illerinde hava sıcaklığı 40 dereceye kadar yükseldi. Bu yüksek sıcaklık nedeniyle vatandaşlar serinlemek için çeşitli yöntemlere başvurdu.

Edirne'de Vatandaşlar Serinlemek İçin Gölge Alanları Tercih Ediyor

Edirne'de sıcak havadan kaçınmak isteyen vatandaşlar, kapalı çarşı, cami avlusu ve ağaçların gölgesi gibi serin alanlarda vakit geçirmeyi tercih ediyorlar. Kentin en kalabalık bölgelerinden Selimiye Meydanı ve Saraçlar Caddesi'nde ise sakinlik hakim.

İstanbul'dan Gelen Ziyaretçiler Sıcak Havadan Etkilendi

İstanbul'dan Edirne'ye gezmeye gelen Arzu Aysun, Edirne'nin sıcak hava nedeniyle oldukça zorlu bir dönemden geçtiğini belirtti. Aysun'a göre, Edirne'deki sıcaklık İstanbul'dan daha fazla hissediliyor.

Kırklareli'de de Sıcaklık 40 Dereceyi Gördü

Kırklareli'nde hava sıcaklığının 40 dereceyi bulmasıyla beraber cadde ve sokaklarda sakinlik dikkat çekiyor. Vatandaşlar, serinlemek için ağaç ve bina gölgelerinden faydalanıyorlar.

Tekirdağ'da Vatandaşlar Sahillerde Serinliyor

Tekirdağ'da 35 derece ölçülen sıcaklık, vatandaşları park, bahçe, cami avlusu gibi yerlerde dinlenmeye yönlendiriyor. Bazı vatandaşlar ise Altınova, Değirmenaltı ve Kumbağ mahallelerindeki sahillere giderek denize girerek serinlemeye çalışıyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenilenebilir Enerjide Dev Satış; TMSF enerji şirketlerini ihaleye çıkardı

Yenilenebilir Enerjide Dev Satış; TMSF enerji şirketlerini ihaleye çıkardı