Türkiye genelinde etkisini artıran soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı, eğitim takvimini de doğrudan etkiledi. Pazartesi günü birçok ilde okullar tatil edilirken, “Yarın okullar tatil mi?” ve “13 Ocak 2026 Salı günü hangi illerde eğitime ara verildi?” soruları gündemin ilk sıralarına yerleşti. Valiliklerden gelen açıklamalar doğrultusunda son durum netleşmeye başladı.
13 Ocak 2026 Salı günü İstanbul’da okullar tatil mi?
İstanbul Valiliği, 13 Ocak Salı günü için şu ana kadar il genelinde geçerli bir tatil kararı açıklamadı. Kentin bazı bölgelerinde kar yağışı devam etse de, resmi makamlar tarafından duyurulmuş il veya ilçe bazlı bir eğitim arası bulunmuyor.
Yetkililer, hava koşullarına ilişkin gelişmelere göre yeni bir değerlendirme yapılabileceğini belirterek vatandaşların yalnızca resmi açıklamaları dikkate alması gerektiğini vurguluyor.

13 Ocak Salı günü kar tatili olan iller
Yeni haftanın ilk gününde kar nedeniyle 12 ilde eğitime ara verilmişti. Bazı illerde ise tatil kararı 13 Ocak Salı gününü de kapsayacak şekilde uzatıldı.
Tunceli’de eğitime 2 gün ara verildi
Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma riskinin devam etmesi nedeniyle 12 ve 13 Ocak tarihlerinde tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime ara verildiği duyuruldu.
Açıklamada ayrıca üniversitelerin de senato kararıyla tatil kapsamına alındığı belirtildi. Kamu kurumlarında görev yapan hamile, engelli, kronik rahatsızlığı bulunan personel ile anaokulu veya kreşe çocuğu giden kadın çalışanların da idari izinli sayılacağı bildirildi.

Kahramanmaraş’ta bazı ilçelerde okullar tatil
Kahramanmaraş’ta ise kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde ve kırsal bölgelerde eğitime ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre:
Andırın, Çağlayancerit, Elbistan, Ekinözü, Göksun ve Nurhak ilçelerinde tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Türkoğlu, Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Pazarcık ilçelerinde ise kırsal mahallelerde bulunan bazı okullarda eğitime ara verildi.

Ordu’da 13 ilçede eğitime kar engeli
Ordu Valiliği, etkisini artıran kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ünye ilçelerinde; resmi ve özel tüm okulların yanı sıra özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, kurslar ile halk eğitim merkezlerinde yarın eğitim-öğretim yapılmayacak.
Valilik ayrıca kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personelin yanı sıra, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden annelerin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

Kırklareli Vize’de taşımalı eğitime bir gün daha ara
Kırklareli’nin Vize ilçesinde soğuk hava ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı eğitim sistemine yarın da ara verildi. Kaymakamlık tarafından yapılan duyuruda, 13 Ocak Salı günü öğrencilerin güvenliği göz önünde bulundurularak taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda ders yapılmayacağı belirtildi.
İlçede hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düştüğü, bugün de yoğun kar yağışı sebebiyle taşımalı eğitimin durdurulduğu ifade edilirken, kar yağışının öğle saatlerinden sonra etkisini azalttığı kaydedildi.

Batman’da iki ilçede eğitime kar molası
Batman’ın Kozluk ve Sason ilçelerinde beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi. Kaymakamlıklar tarafından yapılan açıklamalarda, bu geceden itibaren etkili olması öngörülen olumsuz hava şartları sebebiyle 13 Ocak Salı günü ilçeler genelindeki tüm okullarda ders yapılmayacağı bildirildi.

Muş’ta il genelinde okullar yarın kapalı
Muş’ta da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valilikten yapılan duyuruda, meteoroloji raporlarına göre kar yağışının gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı, buzlanma ve özellikle yüksek kesimlerde çığ riskinin oluşabileceği ifade edildi.
Bu kapsamda 13 Ocak 2026 Salı günü, üniversiteler hariç olmak üzere il genelindeki tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim öğretime ara verildiği açıklandı. Ayrıca hamileler, engelliler, ağır kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanları ile çocuğu anaokulu veya kreşe giden annelerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Adıyaman’da 3 ilçede okullara kar tatili
Adıyaman’da etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitim öğretime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çelikhan, Gerger ve Sincik ilçelerindeki tüm okullarda 13 Ocak Salı günü ders yapılmayacak.
Ayrıca merkeze bağlı Kaşköy, Koçali, Dağ Kuyucak, Yazıbaşı, Ağikan, Olgunlar, Bozatlı ve Ağıllı köylerinde de eğitime geçici olarak ara verildiği bildirildi. Yetkililer, olası olumsuzlukların önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı.
Karar kapsamında kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personel ile kronik rahatsızlığı bulunan çalışanlar ve 0–6 yaş arası çocuğu olan anneler de aynı gün idari izinli sayılacak.