Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Fransa’nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa Konseyi binasında ziyarete açılan “Türkiye Dokuma Atlası – Kumaşın Hafızası” sergisine ilişkin bir paylaşım yaptı.
Serginin hayırlı olmasını dileyen Emine Erdoğan, Avrupa Konseyi gibi kültürel mirasın korunmasını destekleyen uluslararası bir kurumun çatısı altında böylesi kıymetli bir çalışmanın sergilenmesinin son derece anlamlı olduğunu ifade etti.
Paylaşımında Anadolu’nun köklü dokumacılık geleneğine dikkat çeken Emine Erdoğan, serginin yüzyıllara dayanan bilgi birikimini, doğayla uyumlu üretim anlayışını ve kadın emeğinin değerini dünya kamuoyuna tanıtacağını belirtti. Erdoğan, bu özel çalışmanın ziyaretçiler için ilham verici bir deneyim sunmasını temenni ederek, projede emeği geçen herkesi tebrik etti.
(8).jpg)
Yöresel dokumalar ilk kez aynı çatı altında
Emine Erdoğan’ın himayesinde 2021 yılında başlatılan “Türkiye Dokuma Atlası” projesi, Türkiye’nin farklı bölgelerine özgü geleneksel dokumaları ilk kez kapsamlı bir şekilde bir araya getirmesiyle öne çıkıyor.
Türkiye’nin yedi bölgesinden aktarılan dokuma kültürünü uluslararası platformda görünür kılmayı amaçlayan sergi, ziyaretçilere geleneksel tekstil mirasını tarihsel, toplumsal ve estetik yönleriyle tanıma fırsatı sunuyor.
Dokumanın yalnızca bir üretim biçimi değil, aynı zamanda kültürel hafızanın ve kimliğin önemli bir taşıyıcısı olduğuna vurgu yapılan sergi, 30 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek.