Türkgün | Gündem | Erzincan’da yangında zarar gören esnaf için yeniden inşa çalışmaları başladı

Erzincan’da yangında zarar gören esnaf için yeniden inşa çalışmaları başladı

Erzincan’da Buğday Meydanı’nda çıkan yangında zarar gören esnafa destek sürüyor; belediye, hasar gören iş yerlerinin çatılarını yenileyerek mağduriyetleri gidermeye çalışıyor.

Erzincan’da Buğday Meydanı’nda çıkan yangında zarar gören esnafa destek sürüyor; belediye, hasar gören iş yerlerinin çatılarını yenileyerek mağduriyetleri gidermeye çalışıyor.

KAYNAK: İHA

Erzincan’da 18 Mayıs 2025 tarihinde Buğday Meydanı’nda çıkan yangında büyük zarar gören esnafın mağduriyetini gidermek amacıyla başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yangında ciddi şekilde hasar gören çok sayıda iş yerinde onarım ve yeniden inşa süreci Erzincan Belediyesi’nin koordinasyonunda sürdürülüyor.

Erzincan Buğday Meydanı'ndaki Yangında Zarar Gören Esnaf İçin Yeniden İnşa Çalışmaları Başladı

Belediye ekipleri, yangın sonrası iş yerlerinde oluşan tahribatı ortadan kaldırmak için titizlikle çalışmalarını yürütürken, ilk olarak yangında büyük ölçüde zarar gören çatıların temizlenmesiyle işe başlandı. Belediye ekipleri tarafından yapılan kapsamlı temizlik çalışmalarının ardından iş yerlerinin çatıları yeniden inşa edilmeye başlandı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, inşa sürecinin en kısa sürede tamamlanarak mağdur olan esnafa iş yerlerinin tekrar teslim edileceği belirtildi. Erzincan Belediyesi'nin bu süreçte esnafla sürekli iletişim halinde olduğu, mağduriyetlerin giderilmesi için tüm imkanların seferber edildiği ifade edildi.

Yangının ardından maddi ve manevi olarak zor günler geçiren esnaf, belediyenin destek çalışmaları sayesinde yeniden toparlanma sürecine girmiş durumda. Yangından etkilenen tüm iş yerlerinin en kısa zamanda faaliyete geçmesi hedefleniyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Buğday Meydanı’nın yeniden eski canlılığına kavuşması bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...