Erzurum'un Uzundere ilçesinde yer alan Erzurum-Artvin kara yolu, dün etkili olan sağanak yağış sonucu meydana gelen toprak ve kaya düşmesi nedeniyle geçici olarak ulaşıma kapandı. Yetkililerden yapılan açıklamada, yolun kapanmasına neden olan heyelan sonrası can ve mal kaybı yaşanmadığı vurgulandı.

Erzurum-Artvin Yolu Neden Kapanmıştı?
Uzundere ilçesine bağlı Balıklı Mahallesi'nden geçen Erzurum-Artvin kara yolunda meydana gelen heyelan, dünden itibaren trafiği olumsuz etkiledi. Yoğun yağışın ardından toprak ve kaya düşmeleri, yolun tamamen kapanmasına yol açtı. Özellikle karayolu ulaşımını etkileyen bu olumsuz durum, vatandaşları zor durumda bıraktı.
Pirinkayalar Tüneli’nin Açılmasıyla Yol Durumu İyileşti
Pirinkayalar Tüneli'nin hizmete girmesiyle birlikte, Erzurum-Artvin yolunun kara yolu ağından çıkarılması planlanmıştı. Bu değişiklik, bölgedeki ulaşımda rahatlama sağlamış olsa da dün yaşanan yoğun yağış nedeniyle yolun kapanması, kısa süreli bir aksama yaşanmasına neden oldu. Ancak, yapılan açıklamada herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı belirtildi.