Türkgün | Gündem | Eski Kemer Belediye Başkanı Gül'e suçüstü: Rüşvet iddiasıyla gözaltına alındı

Eski Kemer Belediye Başkanı Gül'e suçüstü: Rüşvet iddiasıyla gözaltına alındı

Antalya’da CHP’li eski Kemer belediye başkanı Mustafa Gül ‘nüfuz ticareti’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlamalarıyla gözaltına alındı. Gül’ün, bir işletmeciden dava sürecine etki edeceği iddiasıyla para talep ettiği öne sürüldü.

Antalya’da CHP’li eski Kemer belediye başkanı Mustafa Gül ‘nüfuz ticareti’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlamalarıyla gözaltına alındı. Gül’ün, bir işletmeciden dava sürecine etki edeceği iddiasıyla para talep ettiği öne sürüldü.

KAYNAK: NTV

Edinilen bilgilere göre, Kemer’de işletmecilik yapan M.N.A., Mustafa Gül’ün kendisine ulaşarak iş yeriyle ilgili devam eden bir dava bulunduğunu, rapor hazırlayacak bilirkişiyi tanıdığını söylediğini belirtti. Şikayetçi, Gül’ün olumlu rapor düzenlenmesi karşılığında 9 bin 500 dolar istediğini ileri sürdü.

M.N.A., ayrıca eski belediye başkanının iş yerinin çevresinde dolaşarak fotoğraf çektiğini gördüğünü ve bu durumdan rahatsız olduğunu ifade ederek Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Yapılan ihbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, seri numaraları alınmış banknotlar müşteki tarafından Gül’e verildi. Ardından Gül’ün evine operasyon düzenleyen polis ekipleri, seri numaraları alınan bu paraları ele geçirdi.

Kemer’de 1994-1999 ve 2009-2019 yılları arasında üç dönem belediye başkanlığı yapan Mustafa Gül, olayın ardından “nüfuz ticareti” ve “dolandırıcılık” suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...