İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yasaklı madde soruşturması sürüyor. Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde devam eden soruşturma kapsamında, hakkında ek deliller elde edilen Steven Sadettin Saran gözaltına alındı.
“Yasaklı madde temin etme”, “yasaklı madde kullanımını kolaylaştırma” ve “yasaklı madde kullanma” suçlamalarıyla gözaltına alınan Saran’ın, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen Saran, daha sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, Fenerbahçeli taraftarlar Saran’a destek vermek amacıyla adliye önünde toplandı. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyelerinin de adliyeye gelerek Saran’a destek verdiği görüldü.
Soruşturma süreci
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Saran hakkında daha önce “yasaklı madde temin etmek” ve “yasaklı madde kullanılmasına imkan sağlamak” suçlarından işlem başlatılmış, ifadesinin alınması için adliyede hazır edilmesi talimatı verilmişti.

Yurt dışında bulunduğu sırada İstanbul’a gelen Saran, 20 Aralık’ta İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade vermişti. Savcılıktaki sorgusunun ardından Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edilen Saran’dan saç ve kan örnekleri alınmış, işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeniden adliyeye getirilmişti.
Saran, “yasaklı madde temin etme”, “yasaklı madde kullanma” ve “yasaklı madde kullanımını kolaylaştırma” suçlarından yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş, hakimlikçe bu yönde adli kontrol kararı verilmişti.

ATK tarafından hazırlanan raporda, Saran’ın saç örneklerinde yasaklı madde testinin pozitif, kan, idrar ve tırnak örneklerinde ise negatif çıktığı tespit edilmişti. Soruşturmaya ilişkin adli süreç devam ediyor.