Antalya’da faaliyet gösteren bir lojistik firmasına ait, S.S. yönetimindeki TIR, İtalya’dan yaklaşık 6 milyon avro değerinde kakao yükleyerek Türkiye’ye doğru yola çıktı. Ancak TIR, İtalya'nın Bari kentinde silahlı saldırganların hedefi oldu.

Otoyolda TIR'ın önünü kestiler
16 Eylül günü saat 18.00 sıralarında A-14 Otoyolu'nda seyir halinde olan TIR'a bir otomobilden ateş açıldı. Otomobilde bulunan 4 saldırgan, daha sonra TIR'ın önünü kesti.
Araçtan inen silahlı ve kar maskeli şüpheliler, iletişimi engellemek amacıyla jammer kullandı. Ardından TIR'ın camını kıran saldırganlar, şoför S.S.'yi araçtan indirerek darbetti.

Şüpheliler, sürücüyü araçtan indirdikten sonra yaklaşık 6 milyon avro değerindeki kakao yükünü taşıyan TIR'ı da alarak olay yerinden kaçtı.
Saldırı anı araç kamerasına yansıdı
Saldırı sırasında cüzdanı ve cep telefonu yanında bulunmayan S.S., bir süre sonra eşine ulaşmayı başardı. Yaşananları eşine anlatan S.S.'nin durumu, eşi tarafından Antalya'daki lojistik firmasının yetkililerine bildirildi.
Öte yandan saldırganların TIR'a ateş ettiği anlar, araçta bulunan kamera tarafından kaydedildi.

Dorseyi açamayınca TIR'ı terk ettiler
Olayın bildirilmesinin ardından firma yetkilileri harekete geçerek durumu ilgili makamlara iletti. İtalya'da gerçekleştirilen operasyon kapsamında konumu tespit edilen TIR'a ulaşıldı.

Yapılan incelemede, saldırganların TIR'ın dorsesini açmayı başaramadıkları ve aracı terk ederek kaçtıkları belirlendi.
İçindeki yükle birlikte kaçırılan ancak dorseyi açamayınca terk edilen TIR'ın halen İtalya'da bulunduğu ve işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Olayla ilgili İtalyan makamlarının soruşturması devam ederken, TIR'ı kaçıran 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.