Gaziantep’te olumsuz hava koşulları nedeniyle motokuryelerin trafiğe çıkışı bir gün süreyle yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının sıfırın altında 8 dereceye kadar düşmesinin beklendiği bildirildi.
Açıklamada, bu durumun buzlanma riskini artıracağı vurgulanarak, trafik ve can güvenliğinin sağlanması amacıyla karar alındığı belirtildi. Valilik açıklamasında, “Bu kapsamda motokuryelerin karşılaşabileceği muhtemel olumsuzluklar dikkate alınarak, 2 Ocak Cuma günü ilimiz sınırları içinde motokuryelerin 1 gün süreyle trafiğe çıkmaları yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.
Ayrıca, bireysel motosiklet ve scooter kullanıcılarının da can güvenlikleri açısından toplu taşıma kullanmalarının tavsiye edildiği kaydedildi.
Yetkililer, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu.