Kocaeli’nin Gebze ilçesi Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi’nde sabah 07.00 sıralarında alt katında eczane bulunan 6 katlı bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. İhbar üzerine olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
ENKAZ ALTINDA 5 KİŞİLİK BİR AİLE OLDUĞU BİLDİRİLDİ
Ekipler, enkaz altında kaldığı değerlendirilen 5 kişilik Bilir ailesine ulaşmak için yoğun çalışma başlattı. Enkazda kombi tamircisi olduğu öğrenilen Levent Bilir, eşi Emine Bilir ve çocukları Nisa, Dilara ve Muhammed Emir Bilir’in bulunduğu bildirildi.

ACI HABERİ BAKAN YARDIMCISI DUYURDU
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, yaptığı açıklamada, ekiplerin enkaz altında yürüttüğü çalışmalarda bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Hayatını kaybeden kişinin 12 yaşındaki Emir Bilir olduğu ifade edildi. Kısa bir süre sonra bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

ENKAZDAN 1 KİŞİ SAĞ ÇIKARILDI
Enkazdan 18 yaşındaki Dilara Bilir'in sağ olarak çıkarıldığı açıklandı. Anne ve babaya ulaşmak için çalışmalar sürüyor.

9 BİNA TAHLİYE EDİLDİ
Bölgede 9 binanın da tedbiren tahliye edilip mühürlendiğini aktaran Vali Aktaş, "Çalışma boyunca tahliye ettiğimiz binalarda herhangi bir şey tespit edilmese de olayın meydana geldiği bölgedeki 8 bina, sonrasında 1 bina daha tedbiren boşaltıldı. 9 bina boşaltılmış oldu. Bu tamamen tedbiren, tespit edilmiş bir şey yok. Başka binanın boşaltılması gerekiyor mu diye bakıyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarımız burada. Bugün tüm amacımız, vatandaşlarımıza ulaşabilmek. Tüm yoğunluğumuzu, gücümüzü, kuvvetimizi de arama-kurtarma çalışmalarına verdik. Olayın meydana gelişiyle ilgili herhangi bir somut tespit yok. Onunla ilgili de çalışmalar yapılıyor. Her türlü teknik araştırmalar sürüyor" dedi.

'112'YE ULAŞAN HERHANGİ BİR İHBAR YOK'
Vali Aktaş, dün akşam binada çatlamalar ve sesler geldiğine yönelik 112'ye düşen bir ihbar olup olmadığı sorusuna, "Dün akşam 112’ye ulaşan herhangi bir ihbar yok. Bina 2012 yılında yapılmış, 2013 yılında iskanını almış bir binadır. Bina ile ilgili herhangi bir müracaat söz konusu değildir" diye cevap verdi. Aktaş, yıkılan binanın yakınındaki bir binayla ilgili daha önce Cimer'e şikayet yazıldığıyla ilgili bir soruya da "Yine bölgedeki binada gerekli çalışmalar yapılmış. Bu olaydan çok çok önce. Onunla ilgili de gerekli çalışmalar o zaman yapılmış" dedi.
