Türkgün | Gündem | Gerede-Karabük arası yoğun kar nedeniyle trafiğe kapatıldı

Gerede-Karabük arası yoğun kar nedeniyle trafiğe kapatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bolu’nun Gerede ilçesi ile Karabük il sınırı arasındaki D-100 Devlet Yolu’nun yoğun kar yağışı ve olumsuz kış şartları nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatıldığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bolu’nun Gerede ilçesi ile Karabük il sınırı arasındaki D-100 Devlet Yolu’nun yoğun kar yağışı ve olumsuz kış şartları nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatıldığını duyurdu.

KAYNAK: İHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu güzergâhta etkili olan yoğun kar yağışı ve kış şartlarına uygun donanıma sahip olmayan ağır tonajlı araçların makaslaması nedeniyle yolun her iki yönünün de ulaşıma kapatıldığı belirtildi.

Anadolu Otoyolu’ndan devlet yoluna çıkış yok

Açıklamada, Anadolu Otoyolu’nun Gerede çıkışından D-100 Devlet Yolu’na bağlantının da geçici olarak sağlanamadığı ifade edildi. Sürücülerin alternatif güzergâhlara yönlendirilmesi için gerekli işaretlemelerin yapıldığı bildirildi.

Alternatif güzergâhlar açık

Yetkililer, Anadolu Otoyolu üzerinden seyahat eden sürücüler için alternatif rotaları da paylaştı. Buna göre Kastamonu ve Sinop yönüne gidecek sürücülerin Ankara-Çankırı güzergâhını, Samsun yönüne devam edecek sürücülerin ise Ankara-Kırıkkale güzergâhını kullanabilecekleri aktarıldı.

Karayolları ekipleri sahada

Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin yolun yeniden trafiğe açılması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü vurgulandı. Bakanlık, sürücülerden dikkatli olmalarını ve yol durumuna ilişkin resmi uyarıları takip etmelerini istedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 "D-100 Devlet Yolu’nun Gerede-Karabük il sınırı arasındaki bölünmüş yolun her iki tarafı, yoğun kar yağışı ve kış şartlarına uygun donanıma sahip olmayan ağır taşıtların makaslaması nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatılmıştır. Anadolu Otoyolu’nun Gerede çıkışından devlet yoluna katılım sağlanamamaktadır. Karayolları Genel Müdürlüğümüz, yolun tekrar ulaşıma açılması için çalışmalarına devam etmektedir. Anadolu Otoyolu üzerinden gelip Kastamonu ve Sinop yönüne devam edecek sürücülerimiz Ankara-Çankırı güzergahı; Samsun yönüne devam edecek sürücülerimiz Ankara-Kırıkkale güzergahı üzerinden erişim sağlayabilmektedir. Sürücülerimizin dikkatli olmaları ve yol durumu hakkında yapılan resmi uyarıları takip etmeleri önem taşımaktadır." 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...