Kastamonu’nun Cide ilçesi açıklarında 22 Ocak’ta isabet almasının ardından şubat ayında Sarıyer Kısırkaya açıklarında karaya oturan Razouk isimli kargo gemisi, günler süren çalışmaların ardından bulunduğu yerden çıkarılmıştı. Yaklaşık 100 metre uzunluğundaki Komor Adaları bayraklı geminin kaptanı ise yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.
Kurtarılmasının ardından Sarıyer Büyükdere açıklarına demirleyen Razouk isimli kargo gemisi, bu kez etkili olan fırtına nedeniyle bulunduğu noktada sürüklenmeye başladı. Demirin deniz tabanında tutunamaması sonucu savrulan gemi, yardım talebinde bulundu.
EKİPLER SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine Kıyı Emniyeti ekiplerine bağlı “Kurtarma 6”, “Nazım” ve “Kıyı Emniyeti 9” isimli gemiler bölgeye yönlendirildi. Ekipler, Razouk isimli geminin kontrol altına alınması ve yeniden demirlemesi için çalışma başlattı. Geminin bulunduğu noktada sabitlenememesi halinde farklı bir bölgeye çekilmesinin planlandığı öğrenildi.