Türkgün | Gündem | Gürcistan’da şehit olan 20 askerimizin naaşları Ankara’ya getirildi

Gürcistan’da şehit olan 20 askerimizin naaşları Ankara’ya getirildi

Gürcistan’da düşen TSK’ya ait C-130 kargo uçağında şehit olan 20 askerin naaşlarını taşıyan A-400M uçağı bu akşam Mürted Havalimanı’na iniş yaptı. Şehitlerin naaşları Adli Tıp Kurumuna götürülecek.

Gürcistan’da düşen TSK’ya ait C-130 kargo uçağında şehit olan 20 askerin naaşlarını taşıyan A-400M uçağı bu akşam Mürted Havalimanı’na iniş yaptı. Şehitlerin naaşları Adli Tıp Kurumuna götürülecek.

KAYNAK: İHA

Gürcistan’da Türk Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 tipi kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan 20 askerin naaşları Türkiye’ye getirildi.

Azerbaycan’dan Ankara’ya dönmek üzere havalanan C-130 uçağının, Gürcistan sınırı yakınlarında düşmesi sonucu 20 askerimiz şehit olmuştu. Olayın ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmaları tamamlandı ve şehitlerin naaşları askeri yetkililer tarafından teslim alındı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A-400M tipi askeri uçak, şehitlerin naaşlarını taşımak üzere bu akşam Gürcistan’dan havalandı. Uçak, saatlerinde Ankara Mürted Havalimanı’na iniş yaptı.

Askeri törenle karşılanan şehitlerimizin naaşlarının, kimlik tespit ve inceleme işlemleri için Adli Tıp Kurumuna götürülmesi bekleniyor.

Türkiye, yaşanan acı kayıp nedeniyle yasa bürünürken şehit askerlerin cenaze programlarının ilerleyen saatlerde açıklanacağı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...