Hakkari’de Üzümlü Gümrük Sahası’nda gerçekleştirilen aramalarda, gümrük kaçağı sigara, nargile tütünü, elektronik nargile ve kol saatlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda ürün ele geçirildi. Gümrüklenmiş değeri 1 milyon 548 bin 430 lira olarak belirlenen kaçak malzemelere el konuldu.
Hakkari’de gümrük kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yürütülen kontrollerde çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Irak’tan Türkiye’ye giriş yapmak üzere Üzümlü Gümrük Sahası’na gelen araç ve kişiler üzerinde yapılan aramalarda, piyasa değeri yüksek kaçak malzemeler bulundu.
Üzümlü Gümrük Sahası’nda detaylı arama yapıldı
Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Üzümlü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Kısım Amirliği ile Üzümlü Gümrük Müdürlüğü personeli tarafından denetim gerçekleştirildi.
Irak’tan ülkeye giriş yapmak üzere gümrük sahasına gelen araç ve kişilerin kontrol edildiği aramalarda, farklı türlerde çok sayıda kaçak ürün tespit edildi.
Ele geçirilen kaçak ürünler belli oldu
Ekiplerin gerçekleştirdiği detaylı aramalarda şu malzemeler ele geçirildi:
600 paket sigara
2 lazer epilasyon cihazı
68 kilogram nargile tütünü
16 tek kullanımlık elektronik nargile
120 elektronik sigara kartuşu
24 şemsiye
200 kol saati
Kaçak ürünlerin değeri 1,5 milyon lirayı aştı
Ele geçirilen malzemelerin gümrüklenmiş değerinin 1 milyon 548 bin 430 lira olduğu belirlendi.
Çukurca Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla kaçak ürünlere el konulurken, gümrük sahasındaki kontrollerin kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirildiği bildirildi.