Türkgün | Gündem | Havaların soğumasıyla birlikte balıkçı tezgahları hamsiyle doldu

Havaların soğumasıyla birlikte balıkçı tezgahları hamsiyle doldu

Samsun’da balıkçılar, havaların soğumasıyla hamsi satışlarından memnun. Kilogramı 80 TL’den satılan hamsi, vatandaşların en çok tercih ettiği balık oldu.

Samsun’da balıkçılar, havaların soğumasıyla hamsi satışlarından memnun. Kilogramı 80 TL’den satılan hamsi, vatandaşların en çok tercih ettiği balık oldu.

KAYNAK: DHA

Samsun’da havaların soğumasıyla birlikte balıkçı tezgahları hamsiyle doldu. Kilogram fiyatı 80 TL’den satışa sunulan hamsi, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Av yasağının sona ermesi ve kış mevsiminin başlamasıyla birlikte tezgahlarda hamsinin yanı sıra mezgit, barbun ve istavrit gibi çeşitler de bolca yer alıyor.

35 yıldır balıkçılık yapan Talat Beyazıt Yıldırım, bu sezon hamsi satışlarının iyi gittiğini belirterek, "Havaların soğumasıyla talep arttı. Fiyatlarımız da gayet uygun. Bu sene vatandaşlarımız özellikle hamsiye yoğun ilgi gösteriyor. Günlük ortalama 200-300 kilo balık satıyoruz" dedi.

HAMSİ YAĞLANDI, İRİLEŞTİ

15 yıldır sektörde olan Muhammet Kıyak ise, "Hamsi yağlandı ve irileşti. Havaların soğuması balıklara yaradı. Vatandaşlar özellikle hamsi, mezgit ve barbunu tercih ediyor. Somonun kilosu 150 TL, levrek 500 TL, çupranın kilosu ise 450 TL" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...