İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklanan ve İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında çeşitli suçlamalarla yürüttüğü yolsuzluk soruşturmasına devam ediyor.
Soruşturma, “suç örgütü yöneticiliği”, “suç örgütü üyeliği”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi iddiaları kapsıyor.
Şoförün İfadesi ve Hediye Çekleri
Soruşturma kapsamında, İBB Meclisi İştirakler ve Bağlı Kuruluşlar Komisyonu Başkanı Ertan Yıldız’ın şoförü Bayram Yıldırım’ın ifadesi alındı. Yıldırım, makam odasında yaptığı temizlik sırasında 4 bin 500 adet hediye market çeki bulduğunu söyledi.
Çeklere El Konuldu
Yıldırım’ın rızasıyla teslim ettiği çeklere, savcılığın talimatı üzerine İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından el konulduğu bildirildi.