Türkgün | Gündem | İletişim Başkanlığı'ndan flaş hamle: 38 sosyal medya hesabına erişim engeli!

İletişim Başkanlığı'ndan flaş hamle: 38 sosyal medya hesabına erişim engeli!

İletişim Başkanlığı, 38 sosyal medya hesabına erişim engeli getirdi. Bu hesaplar, ABD-İsrail saldırıları üzerinden dezenformasyon ve toplumu tahrik eden içerikler paylaşıyordu. Ayrıca, 73 hesapta suç unsuru taşıyan içeriklerin kaldırılmasına karar verildi.

İletişim Başkanlığı, 38 sosyal medya hesabına erişim engeli getirdi. Bu hesaplar, ABD-İsrail saldırıları üzerinden dezenformasyon ve toplumu tahrik eden içerikler paylaşıyordu. Ayrıca, 73 hesapta suç unsuru taşıyan içeriklerin kaldırılmasına karar verildi.

KAYNAK: İHA

İletişim Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda, suç unsuru taşıdığı tespit edilen 38 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.

Dezenformasyon ve Provokatif İçerikler Hedef Alındı

Edinilen bilgilere göre, erişim engeli getirilen hesaplar, ABD-İsrail saldırılarıyla ilgili sosyal medya paylaşımları üzerinden vatandaşlar arasında korku ve panik yaratmayı amaçlayan, dezenformasyon üreten ve toplumu kin, nefret ve düşmanlığa tahrik eden içeriklerde bulunuyordu. Hesaplar arasında X, Facebook ve Instagram platformlarında faaliyet gösterenler yer aldı.

Hesap Yöneticileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Erişim engeli kararının ardından, hesap yöneticileri hakkında ayrıca soruşturma başlatıldı. Yetkililer, bu tür paylaşımların toplumda huzursuzluk yaratma potansiyeli taşıdığına dikkat çekti.

73 Hesapta İçerik Çıkarma Kararı

Çalışmalar kapsamında, 38 hesabın yanı sıra 73 sosyal medya hesabında da provokatif ve suç unsuru taşıyan içeriklerin kaldırılması kararı alındığı bildirildi. Yetkililer, dezenformasyon ve provokatif paylaşımlara karşı denetimlerin devam edeceğini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...