Türkgün | Gündem | İstanbul diplomasinin merkezi: PAB 152. Genel Kurulu başlıyor

İstanbul diplomasinin merkezi: PAB 152. Genel Kurulu başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ev sahipliğinde 15-19 Nisan tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152’nci Genel Kurulu kapsamındaki hazırlıklarda sona gelindi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, PAB’ın 152’nci Genel Kurulu hazırlıklarını bizzat takip ederek, ilgililerle koordinasyon toplantıları gerçekleştiriyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ev sahipliğinde 15-19 Nisan tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152’nci Genel Kurulu kapsamındaki hazırlıklarda sona gelindi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, PAB’ın 152’nci Genel Kurulu hazırlıklarını bizzat takip ederek, ilgililerle koordinasyon toplantıları gerçekleştiriyor.

KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Aralarında Türkgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Müftüoğlu’nun da bulunduğu medya yöneticileri ile buluştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ev sahipliğinde 15-19 Nisan tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152’nci Genel Kurulu kapsamındaki hazırlıklarda sona gelindi. İstanbul’daki toplantıya parlamento başkanı ve milletvekili düzeyinde pek çok ülkeden yüksek katılım olması bekleniyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, PAB’ın 152’nci Genel Kurulu hazırlıklarını bizzat takip ederek, ilgililerle koordinasyon toplantıları gerçekleştiriyor.

Kurtulmuş, bugün de ilk olarak PAB Genel Sekreteri Martin Chungong ve Genel Kurul Sekreteri Kareen Jabre ile koordinasyon toplantısında bir araya geldi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, daha sonra PAB Yürütme Komitesi toplantısına iştirak etti.

Toplantılarda, Genel Kurul oturumları ve daimi komitelerin çalışmaları ile ele alınacak konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunuluyor.

Hilton İstanbul Bomonti Otel’de düzenlenecek Genel Kurul’un teması, “Gelecek Nesiller için Umudu Yeşertmek, Barışı Sağlamak ve Adaleti Temin Etmek” olacak.

Parlamento başkanı ve milletvekili düzeyinde rekor bir katılımın beklendiği 152’nci Genel Kurul, parlamenter diplomasi açısından son yılların en kapsamlı ve en yüksek katılımlı toplantılarından birisi olacak.

Bugün itibarıyla 77’si parlamento başkanı olmak üzere 157 delegasyon ve 800'den fazla milletvekili ile yaklaşık 2500 katılımcı Genel Kurul için kayıt yaptırdı.

Organizasyon boyunca Genel Kurul oturumları, daimi komitelerin çalışmaları, forumlar ve tematik toplantılar olmak üzere 80’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...