Futbol dünyasının gözü ve kalbi, dev bir Avrupa finali için bir kez daha megakent İstanbul’a çevrildi. Beşiktaş Park’ın ev sahipliği yapacağı dev organizasyon öncesinde, kentte taraftar güvenliği ve lojistik koordinasyonun eksiksiz sağlanması amacıyla geniş çaplı ulaşım tedbirleri devreye alınıyor.
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 20 Mayıs Çarşamba günü Freiburg ile Aston Villa arasında Beşiktaş Park'ta oynanacak UEFA Avrupa Ligi finali ve öncesindeki teknik kurulum çalışmaları kapsamında, 17-20 Mayıs tarihleri arasında trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi.
Bu kapsamda, yarın 07.00'den müsabaka bitimine kadar, Şehit Mehmet Caddesi, Bomonti-Dolmabahçe Tüneli çıkışları ile Kadırgalar Caddesi arasında kalan dönüş yolu ve Maçka dönüşleri araç trafiğine kapatılacak.
Dolmabahçe Gazhane Caddesi, Dolmabahçe Caddesi ve Kadırgalar Caddesi alternatif güzergah olarak kullanılabilecek.