İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, R.Ö.’nün (47) bilmediği bir numaradan aranarak eski ortağına borcu olduğu söylenip tehdit edilerek 40 bin dolar istenmesi üzerine çalışma başlattı.
Şüpheli suçüstü yakalandı
Polis ekipleri, Bahçelievler’de şüpheli Y.E.B.’yi (23) müşteriden parayı zarf içinde aldığı sırada suçüstü yakaladı.
Eş zamanlı operasyonla 4 şüpheli gözaltında
Çalışmalarını sürdüren ekipler, Y.E.B. ile birlikte hareket ettiği belirlenen A.P. (29), Y.E.G. (23) ve Y.T.’yi (24) Arnavutköy ve Sultangazi’de 7 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı.

Şüphelilerin suç kayıtları
Gözaltına alınan şüphelilerden Y.T.’nin 16 suç kaydı ve 11 yıl 6 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunurken, A.P.’nin ise 4 suç kaydı olduğu öğrenildi.
Tutuklama kararı
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.