İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), kentteki kuraklık koşulları ve yağış rejimindeki düzensizlik nedeniyle uygulanan planlı su kesintilerinde güncellemeye gidildiğini duyurdu.
İZSU’nun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, su kaynaklarında yaşanan azalma doğrultusunda hazırlanan yeni kesinti takvimi kapsamında Konak, Karabağlar, Çiğli, Karşıyaka, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Buca, Bayraklı, Bornova, Menemen, Gaziemir ve Menderes ilçelerinde her gün 23.00-05.00 saatleri arasında su kesintisi uygulanacak.
Kentte su seviyelerinin düşmesi üzerine 6 Ağustos’ta başlatılan 23.00-05.00 arası planlı kesintiler, ilk etapta 3 günde bir uygulanırken 9 Eylül’de bu süre 2 günde bire indirilmişti. Yeni düzenleme ile kesintilerin günlük olarak yapılacağı bildirildi.