Kahramanmaraş Onikişubat'ta yaşanan ve 1 öğretmen ile 8 öğrencinin hayatını kaybettiği okul saldırısının yankıları sürerken, saldırganın okul arkadaşları sessizliğini bozdu. İsa Aras Mersinli’nin (14) okul koridorlarındaki tuhaf davranışları, sosyal hayattan kopuk yapısı ve olay anında yaşanan panik, tanık ifadeleriyle gün yüzüne çıktı. Okul önünde toplanan vatandaşlar ise emniyet mensubu olan babaya ve güvenlik zafiyetine tepki gösterdi. İşte katliamda yeni detaylar!
Saldırgan İsa Aras Mersinli Hakkında Şok İfadeler: "Garip Sesler Çıkarırdı"
Kahramanmaraş'ta 9 canı alan 14 yaşındaki İsa Aras Mersinli'nin okul arkadaşları, saldırganın okul içinde aniden koşmaya başladığını, garip sesler çıkardığını ve sosyal çevresinden tamamen kopuk olduğunu ifade etti. Olay anında nöbetçi öğretmenin "yere yatın" uyarısıyla facianın daha da büyümesinin engellendiği öğrenilirken, vatandaşlar emniyet mensubu baba Uğur Mersinli'nin çocuğunu atış poligonlarına götürerek şiddete eğilimli yetiştirdiği iddiasıyla büyük tepki gösterdi.
"Farklı Bir Görünüşü ve Garip Hareketleri Vardı"
Saldırganın karşı sınıfında eğitim gören 15 yaşındaki N.S.O., İsa Aras Mersinli’nin okul içindeki alışılmadık tavırlarını şu sözlerle anlattı:
"Otururken bir anda ayağa kalkıp koşmaya başlardı. Değişik sesler çıkartırdı, diğer insanlara göre çok farklıydı."
"Herkes onun farklı olduğunu biliyordu, dikkat çekiyordu ama böyle bir katliam yapacağı kimsenin aklına gelmedi. Ondan kimse şüphelenmemişti."
Saldırganla hiç konuşmadığını belirten öğrenci, çocuğun sadece adını ve dış görünüşünü bildiğini ifade etti.
Dehşet Anları: "Nöbetçi Öğretmen Sınıflara Koştu!"
Olay sırasında okulun üst katında bulunan 13 yaşındaki B.P., o anları büyük bir korkuyla hatırlıyor:
"Saldırı başladığında nöbetçi öğretmen hızla sınıflara girip 'herkes yere yatsın' diye bağırdı. Çok korktuk."
"Okulumu ve hocalarımı çok seviyordum ama şimdi ne olacağını bilmiyorum. Okula dönmeye korkuyorum."
Vatandaşlardan Emniyetçi Babaya Sert Tepki
Okul önünde toplanan kalabalık, saldırganın babası olan Emniyet Müdürü Uğur Mersinli'ye yönelik eleştirilerini dile getirdi. Torununu artık okula göndermek istemediğini belirten Nazife Daş'ın açıklamaları dikkat çekti:
"İnsan çocuğunu atışa mı götürür? Emniyeti temsil eden bir adamın evladı böyle mi yetişir?"
"5 yaşındaki torunum 'okula gitmem' diyor. Bu masumların suçu neydi? Vicdan istiyoruz!"
