Türkiye, Kahramanmaraş’tan gelen acı haberle sarsıldı! Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'nda 15 Nisan Çarşamba günü öğle saatlerinde kan donduran bir silahlı saldırı meydana geldi. 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen saldırgan, yanındaki cephanelikle girdiği okulu savaş alanına çevirdi. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, saldırıda biri öğretmen olmak üzere toplam 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin ise yaralandığını açıkladı. İşte Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş okul saldırısının tüm detayları...
Olay Nasıl Oldu? 13.30’da Gelen Dehşet
Olay, saat 13.30 sıralarında Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda yaşandı. Görgü tanıklarının ifadelerine ve valilik açıklamasına göre; okulun 8. sınıf öğrencisi olan saldırgan, sırt çantasıyla geldiği okulda doğrudan beşinci sınıfların bulunduğu derslikleri hedef aldı.
Saldırgan, iki ayrı sınıfa girerek elindeki silahlarla ateş açmaya başladı.
Vali Ünlüer, saldırganın okula 5 silah ve 7 şarjörle geldiğini belirterek durumun vehametini gözler önüne serdi.

Ölü ve Yaralı Sayısı Açıklandı: Bir Öğretmen ve Üç Öğrenci...
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından acı tabloyu kamuoyuyla paylaştı:
Saldırıda 1 öğretmen ve 3 öğrenci yaşamını yitirdi.
Toplam 20 kişi yaralanırken, yaralılardan 4’ünün durumunun ağır olduğu ve çevre hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.
Saldırgan Hakkında Şoke Eden Detay: Babasının Silahlarını mı Kullandı?
Saldırıyı gerçekleştiren 8. sınıf öğrencisinin kimliği ve silahları nasıl temin ettiğiyle ilgili sarsıcı bilgiler gelmeye devam ediyor:
Saldırganın babasının eski bir emniyet mensubu olduğu öğrenildi. Olayda kullanılan 5 silahın da babasına ait olduğu değerlendiriliyor.
Vali Ünlüer, saldırganın kargaşa anında kendisini vurduğunu ve hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali, "Kendisine ateş etti. İntihar amaçlı mı yoksa kargaşa sırasında mı kendisine sıktı henüz bilinmiyor" dedi.

Okul Önünde Büyük Panik ve Gözyaşı
Olayın duyulmasının ardından çok sayıda ambulans ve polis ekibi bölgeye sevk edildi. Okul önüne akın eden veliler büyük panik yaşarken, bölgedeki muhabirler silah seslerinin oldukça yoğun duyulduğunu ve okul çevresinde büyük bir kaosun hakim olduğunu aktardı.