Türkgün | Gündem | Kar ve buzlanma alarmı! Gümüşhane’de okullar tatil edildi

Kar ve buzlanma alarmı! Gümüşhane’de okullar tatil edildi

Gümüşhane Valiliği, il merkezi ve tüm ilçelerde resmi ve özel okullar ile kreşlerde eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Bazı kamu personeli de idari izinli sayılacak.

Gümüşhane Valiliği, il merkezi ve tüm ilçelerde resmi ve özel okullar ile kreşlerde eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Bazı kamu personeli de idari izinli sayılacak.

KAYNAK: İHA

Gümüşhane Valiliği, kentte etkili olması beklenen kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle eğitim faaliyetlerine ara verildiğini açıkladı. Meteorolojik değerlendirmelere göre il genelinde başlayan kar yağışının aralıklarla süreceği ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte özellikle sabah saatlerinde don ve buzlanma riskinin artacağı belirtildi.

eğitim-öğretime ara verildi

Valilik tarafından yapılan duyuruda, il merkezi ile tüm ilçelerde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları ile birlikte resmi ve özel kreşlerde 26 Şubat 2026 Perşembe günü eğitim-öğretime ara verildiği bildirildi.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile, engelli, malul ve ağır kronik hastalığı bulunan personelin yanı sıra, çocuğu kreş, anaokulu ve ilkokula devam eden kadın çalışanların da aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi. Sağlık, güvenlik ve kesintisiz hizmet veren birimlerde görevli personelin izin durumlarının ise ilgili birim amirleri tarafından belirleneceği aktarıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...