Kayseri Pınarbaşı'nda Kaç Deprem Oldu, En Büyük Sarsıntı Kaç Büyüklüğünde Ölçüldü? Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde gece saatlerinden itibaren başlayan ve gün boyu devam eden yoğun bir deprem hareketliliği yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre, bölgede art arda kaydedilen sarsıntıların toplam sayısı kısa sürede 62'ye ulaştı. Pınarbaşı merkezli depremlerin büyüklükleri 0,8 ile 3,9 arasında değişkenlik gösterirken, kaydedilen en büyük sarsıntının şiddeti 3,9 olarak ölçüldü. Yetkililerden alınan son dakika bilgilerine göre, bölgede kısa süreli tedirginliğe yol açan sarsıntılar sonrasında herhangi bir can kaybı, yaralanma ya da maddi hasar ihbarı alınmadığı bildirildi. Kayseri ve çevre illerde hissedilen anlık sarsıntıların takibi için güncel AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizden inceleyebilirsiniz.
| Sarsıntı Konumu | AFAD ve Kandilli Deprem Verileri Analizi | Son Durum ve Saha Raporu |
|---|---|---|
| Deprem Üssü | Kayseri - Pınarbaşı İlçesi ve Çevresi | Durum: Anlık olarak takip ediliyor |
| Toplam Deprem Sayısı | Art arda kaydedilen 62 sarsıntı | Hareketlilik Dönemi: Gece ve gün boyu |
| En Büyük Sarsıntı | Büyüklük: 3,9 | En Küçük Sarsıntı: 0,8 |
| Hasar / Olumsuz İhbar | Can kaybı, yaralanma ya da maddi hasar yok | Saha Durumu: Olumsuz bir ihbar bulunmuyor |
| Resmi Kaynaklar | T.C. İçişleri Bakanlığı AFAD & Kandilli Rasathanesi | Vatandaş Uyarısı: Resmi açıklamaları takip edin |
| Arama Hedefi | kayseri pınarbaşı deprem kandilli afad | kayseri pınarbaşı deprem kandilli afad |
Kayseri Pınarbaşı deprem hareketliliği korkuttu! AFAD ve Kandilli son depremler listesi verilerine göre Pınarbaşı'nda art arda 62 deprem meydana geldi.

Kayseri ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, gece saatlerinden itibaren sarsıntı sesleri ve beşik gibi sallanan zemin hissiyle yataklarından fırladı. Bölgede fırtına gibi esen sarsıntı dalgalarının ardından arama motorlarında dikey bir grafik ivmesi yakalayarak trend listelerine giren "kayseri pınarbaşı deprem kandilli afad", "kayseri'de az önce deprem mi oldu", "pınarbaşı son dakika deprem listesi" ve "afad kayseri deprem büyüklüğü" sorgularının tüm teknik verilerini, derinlik raporlarını ve uzman yorumlarını sizler için derledik.
Pınarbaşı'nda Deprem Fırtınası: Tam 62 Sarsıntı Kaydedildi!
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde gece saatlerinden itibaren meydana gelen çok sayıdaki deprem bölgede kısa süreli tedirginliğe neden oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre ilçede art arda yaşanan sarsıntıların sayısı 62'ye ulaştı. AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre, Pınarbaşı ilçesinde akşam saatlerinden itibaren başlayan deprem hareketliliği gece boyunca durmaksızın devam etti. Bölgede kaydedilen mikrosismik ve küçük ölçekli depremlerin büyüklükleri 0,8 ile 3,9 arasında değişti.
En Büyük Deprem 3,9 Büyüklüğünde Ölçüldü
AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre meydana gelen depremler arasında en küçük sarsıntı 0,8 büyüklüğünde ölçülürken, en büyük deprem ise 3,9 büyüklüğünde kaydedildi. İlçede gün boyunca devam eden hareketlilik nedeniyle çok sayıda küçük ölçekli deprem meydana geldi. Depremlerin yerin hangi derinliğinde gerçekleştiği ve kırılan fay hatlarının analizi uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor.

Saha Ekiplerinden İlk Rapor: Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
Deprem hareketliliği sonrasında AFAD koordinasyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile jandarma ekipleri sahada hızlıca tarama faaliyeti gerçekleştirdi. Yetkililerden alınan son dakika bilgilerine göre, meydana gelen depremler nedeniyle herhangi bir can kaybı, yaralanma ya da maddi hasar meydana gelmedi. Depremlerin ardından ilgili kurumlar tarafından bölgede gerekli takip ve değerlendirme çalışmalarının sürdürüldüğü öğrenildi.
Pınarbaşı ilçesinde yaşanan deprem hareketliliği AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anlık olarak sismograf cihazlarıyla izlenirken, vatandaşların sosyal medyadaki bilgi kirliliğine itibar etmemeleri ve yalnızca resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları takip etmeleri istendi. Kayseri ve çevresinde hissedilen sarsıntılar sonrası AFAD 112 Acil Çağrı Merkezi'ne herhangi bir olumsuz ihbarın ulaşmadığı belirtildi.