Türkgün | Gündem | Kemal Memişoğlu'ndan Türkiye-ABD arasında sağlıkta işbirliği mesajı

Kemal Memişoğlu'ndan Türkiye-ABD arasında sağlıkta işbirliği mesajı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye ile ABD’nin sağlık alanında işbirliği yapmasının iki ülke için önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye ile ABD’nin sağlık alanında işbirliği yapmasının iki ülke için önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi.

KAYNAK: AA

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu ABD’de, Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham) tarafından New Jersey eyaletinde gerçekleştirilen Küresel İş Zirvesi’ne katılarak konuşma yaptı. Memişoğlu, Türkiye ile ABD’nin sağlık alanındaki mevcut eksikliklerinin birbirini tamamlayabilecek özellik taşıdığını belirterek, iki ülke arasındaki işbirliğinin önemli kazanımlar sağlayabileceğini ifade etti.

Türkiye’nin sağlık altyapısına ilişkin değerlendirme

Türkiye’nin sağlık alanındaki konumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memişoğlu, “Türkiye, sağlık alanında, dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden biri.” dedi. Türkiye’nin son 25 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştığı ve kaliteli hizmet sunumunun güçlendiği ülkelerden biri haline geldiğini söyledi.

Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık altyapısına ilişkin bilgi vererek, “Bugün 271 bin yatağı, her gün 3 milyon insana dokunabilen bir sağlık sistemiyle ve Avrupa'dan, dünyanın herhangi bir ülkesinden Türkiye'ye sağlık hizmeti almaya gelen 3 milyon insana hizmet verebilen bir ülke.” ifadelerini kullandı.

sağlıkta işbirliği mesajı

Türkiye’nin sağlık teknolojileri ve “koruyan sağlık” olarak adlandırılan modellerle de öne çıktığını belirten Memişoğlu, ülkenin moleküler ve biyolojik alandaki çalışmalarının yanı sıra kalp ve akciğer pompası üretebilecek seviyeye ulaştığını dile getirdi.

ABD ile sağlık alanındaki ilişkilere de değinen Memişoğlu, çok sayıda Türk hekimin ABD’de üst düzey sağlık hizmetleri sunduğuna dikkat çekerek, “Bugün baktığınız zaman Türkiye'nin sağlık standardı, bilgisi ve üretimi anlamında da ABD ve Avrupa ile eşdeğeri durumundadır.” dedi.

Türkiye ile ABD’nin sağlık alanındaki farklı güçlü yönlerine işaret eden Memişoğlu, iki ülkenin mevcut eksikliklerinin birbirini tamamlayabileceğini vurguladı. ABD’nin teknoloji alanında ileride olduğunu belirten Memişoğlu, Türkiye’nin ise koruyucu hekimlik ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Memişoğlu, iki ülke arasındaki işbirliğinin sağlık alanında önemli fırsatlar oluşturabileceğini belirterek, “Onun için iki ülkenin esasında birbiriyle işbirliği yapması durumunda, özellikle sağlıkta, her iki ülke için de çok büyük kazanımlar olacağına inanıyorum.” ifadesini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...