Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Mehmetçik tarafından kullanılan ve çatışmalarda zarar gördüğü belirtilen Türk bayrağı, 36 yıl sonra restorasyon ve konservasyon çalışmaları için Türkiye'ye gönderilmek üzere yetkililere teslim edildi.

36 YILLIK EMANET TÜRKİYE'YE GÖNDERİLİYOR
Harekat sırasında Mehmetçik tarafından kullanıldığı ve çatışmalarda zarar gördüğü belirtilen Türk bayrağı, 1990 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yerleşen Aynur Gazcıoğlu'na aynı yıl Kıbrıslı Türk komşusu tarafından emanet edildi.

Aradan geçen 36 yıl boyunca büyük bir özenle muhafaza edilen tarihi bayrak, bakım ve koruma çalışmalarının yapılması amacıyla Türkiye'ye götürülmek üzere Gazcıoğlu'nun Gönyeli'deki evinde KKTC ve Türkiye'den yetkililerin yer aldığı heyete teslim edildi.

GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK
Kıbrıs Barış Harekatı'nın izlerini taşıyan tarihi Türk bayrağı, Türkiye'de gerçekleştirilecek restorasyon ve konservasyon çalışmalarının ardından gelecek nesillere aktarılacak.