Türkgün | Gündem | KKTC Başbakanı Ünal Üstel, gemi kazası mağdurlarına yeni destekleri açıkladı

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, gemi kazası mağdurlarına yeni destekleri açıkladı

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Girne açıklarında batan yolcu gemisinden etkilenen kazazedeler ve yakınları için hukuk, ikamet ve sağlık alanlarında yeni düzenlemelerin hayata geçirildiğini açıkladı.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Girne açıklarında batan yolcu gemisinden etkilenen kazazedeler ve yakınları için hukuk, ikamet ve sağlık alanlarında yeni düzenlemelerin hayata geçirildiğini açıkladı.

KAYNAK: AA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Girne açıklarında 30 Ağustos'ta batan yolcu gemisinden etkilenenler için hukuk, ikamet ve sağlık alanlarında yeni düzenlemelerin yürürlüğe konulduğunu açıkladı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kazazedeler ve yakınları hukuki süreçlerde yalnız bırakılmayacak. Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile yapılan işbirliği kapsamında mağdurlara hukuk desteği sağlanırken, açılacak davalarda mahkeme harcı, pul, damga vergisi ve diğer yargısal işlem giderleri alınmayacak.

Mağdurlara hukuk desteği sağlanacak

Başbakan Ünal Üstel, yaşanan facianın ardından mağdurların haklarını ararken karşılaşabilecekleri mali yüklerin kaldırıldığını belirtti. Üstel, Barolar Birliği tarafından sağlanacak hukuk desteğinin yanı sıra devletin de yargısal işlemlerden doğan giderleri ortadan kaldırdığını ifade ederek, mağdurların adalet arayışında yalnız kalmayacağını vurguladı.

Kazazedelere ikamet kolaylığı

Düzenleme kapsamında, gemiden kurtulan yabancı uyruklu kişilerin ikamet sürelerinin dolması nedeniyle ülkelerine dönerek davalarını uzaktan takip etmek zorunda kalmasının da önüne geçilecek.

Yabancı uyruklu kazazedeler ile hayatını kaybeden ve kayıp kişilerin yakınlarına, hukuki süreci takip edebilmeleri amacıyla ikamet kolaylığı sağlanacak. Böylece ihtiyaç halinde mahkemelerde bulunabilecek ve süreci KKTC'den takip edebilecekler.

Kamu sağlık hizmetleri ücretsiz olacak

Düzenlemeye dahil edilen yabancı uyruklular, 30 Ağustos 2027'ye kadar kamu sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek.

Başbakan Üstel, hükümetin bir yandan kayıplara ulaşılması için çalışmalarını sürdürdüğünü, diğer yandan facianın ortaya çıkardığı hukuki, idari ve sağlıkla ilgili ihtiyaçların giderilmesine yönelik adımlar attığını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...