Türkgün | Gündem | Küçükçekmece’de döner bıçağıyla öldürülen Yusuf Buğra Demirci cinayetinde sanıkların cezası belli oldu

Küçükçekmece’de döner bıçağıyla öldürülen Yusuf Buğra Demirci cinayetinde sanıkların cezası belli oldu

Küçükçekmece’de 7 Temmuz 2025’te çıkan kavgada 16 yaşındaki Yusuf Buğra Demirci’nin öldürülmesine ilişkin davada 3 suça sürüklenen çocuk hakkında karar verildi. Mahkeme, sanıkların her birini 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Küçükçekmece’de 7 Temmuz 2025’te çıkan kavgada 16 yaşındaki Yusuf Buğra Demirci’nin öldürülmesine ilişkin davada 3 suça sürüklenen çocuk hakkında karar verildi. Mahkeme, sanıkların her birini 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

KAYNAK: İHA

Küçükçekmece’de 16 yaşındaki Yusuf Buğra Demirci’nin döner bıçağıyla öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, suça sürüklenen 3 çocuğun da “iştirak halinde çocuğu kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı 24 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Küçükçekmece’deki cinayet davasında karar

Küçükçekmece Yeni Mahalle Sarıkaya Sokak’ta 7 Temmuz 2025’te aralarında husumet bulunan çocuklar arasında kavga çıktı. Kavga sırasında 16 yaşındaki Yusuf Buğra Demirci, kesici ve delici aletlerle ağır şekilde yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Demirci hayatını kaybetti.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın ardından A.P.B., U.G. ve Y.T. hakkında dava açıldı. Küçükçekmece 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması basın mensupları ve izleyicilere kapalı gerçekleştirildi.

Duruşmada tutuklu suça sürüklenen çocuklar A.P.B. ve U.G. ile müştekiler Tahsin Demirci ve Nazan Demirci ile taraf avukatları hazır bulundu. Diğer suça sürüklenen çocuk Y.T. ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

3 çocuğa 24’er yıl hapis

Savunma ve beyanların alınmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Heyet, A.P.B., U.G. ve Y.T.’nin “iştirak halinde çocuğu kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı 24 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanıklar hakkında takdiri indirim uygulamazken, 3 kişinin de tutukluluk halinin devamına hükmetti.

İddianamede neler yer aldı?

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kesici ve delici aletle yaralanma ihbarı üzerine ekiplerin olay yerine sevk edildiği belirtildi. Yusuf Buğra Demirci’nin vücudunda çok sayıda kesici ve delici alet yarası bulunduğu kaydedildi.

Otopsi raporuna göre Demirci’nin vücudunda 11 kesici-delici alet yarası ve 9 kesik yara tespit edildi. Bazı yaralanmaların öldürücü nitelikte olduğu belirtilen raporda, ölümün kesici-delici alet yaralanmasına bağlı iç organ ve büyük damar yaralanması sonucunda gelişen iç kanama ve komplikasyonlar nedeniyle meydana geldiği aktarıldı.

İddianamede, Demirci’nin olay günü suça sürüklenen çocuklarla karşılaştığı, karşılaşmadan yaklaşık 5 saniye sonra kesici ve delici aletlerle saldırıya uğradığı ve yerde bulunduğu sırada da defalarca bıçaklandığı belirtildi. Şüphelilerin daha sonra olay yerinden kaçtıkları ifade edildi.

Savcılık, A.P.B., U.G. ve Y.T. hakkında “tasarlayarak çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep etmişti

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...