Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Samanköy Konteyner Kent’te yaşanan olayda, dini nikahla birlikte yaşayan çift arasında gece saatlerinde çıkan tartışma trajik bir şekilde son buldu. Özcan Yeşilkaya isimli erkek, eşi Eylem Yeşilkaya’yı bıçaklayarak ağır yaraladı. Vücudunun birçok noktasından bıçaklanan 25 yaşındaki genç kadın, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
2 çocuk annesi Eylem, 20'den fazla kez bıçaklandı
İddiaya göre, olay sırasında taraflar arasında çıkan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavganın şiddetlenmesi üzerine Özcan Yeşilkaya, aynı zamanda akrabası olan Eylem Yeşilkaya’ya bıçakla saldırdı. Genç kadın, 20’nin üzerinde bıçak darbesiyle ağır yaralanırken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Hızla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Eylem Yeşilkaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şüpheli kaçtı, polis yakalama çalışmalarını sürdürüyor
Olayın ardından kaçan Özcan Yeşilkaya’nın daha önce cezaevinde bulunduğu ve kısa bir süre önce tahliye edildiği öğrenildi. Polis ekipleri, olay yerinden kaçan zanlının yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.