İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin bıçaklanarak öldürülmesi davasında verilen beraat kararlarına itiraz etti. “Suça sürüklenen çocuklar” sıfatıyla yargılanan A.Ö. ve M.A.D. hakkında verilen beraat ve tahliye kararlarının kaldırılması talebiyle dosya, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşındı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 24 Ocak 2025’te Kadıköy Salı Pazarı’nda yaşanan olayda, Minguzzi’nin bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Eylemi gerçekleştiren B.B. ve U.B.’nin asli fail olarak tutuklandığı ve haklarında dava açıldığı belirtildi.
“Suça yardım” suçlamasıyla yargılanmışlardı
Soruşturma kapsamında, M.A.D. ve A.Ö.’nün suçun işlenmesini kolaylaştırdıkları ve yardım ettikleri iddiasıyla tutuklandıkları, İstanbul Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları kaydedildi. Mahkeme, 21 Ekim’de B.B. ve U.B.’yi ‘çocuğu kasten öldürme’ suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırırken, A.Ö. ve M.A.D. hakkında beraat ve tahliye kararı vermişti.

Başsavcılıktan istinaf başvurusu
Başsavcılık, mahkemenin gerekçeli kararının 28 Ekim’de tebliğ edilmesinin ardından aynı gün istinaf yoluna başvurdu. Açıklamada, beraat ve tahliye kararlarına karşı hukuki sürecin ivedilikle başlatıldığı vurgulandı.