Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Çekmeköy’deki Taşdelen Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir öğrencinin saldırısı sonucu biyoloji öğretmeni Fatma Nur Çelik’in hayatını kaybettiği olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

HAYATINI KAYBETTİ!
Bakanlıktan yapılan açıklamada, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Çelik’in tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Olayda yaralanan diğer öğretmen ile öğrencinin tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi.
Açıklamada, “Yaşanan bu elim olayın ardından Bakanlığımızca idari yönden inceleme ve soruşturma başlatılmış, konuya ilişkin eğitim müfettişi görevlendirilmiştir. Hem adli hem de idari sürecin tüm safhaları ilgili birimlerimizce titizlikle takip edilecektir. Ayrıca bahse konu okulumuzda öğrencilerimize yönelik rehberlik ve psikolojik destek hizmetleri yürütülmektedir. Hayatını kaybeden kıymetli öğretmenimize Allah’tan rahmet, ailesi, öğrencileri ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyor, yaralı öğretmenimiz ve öğrencimize acil şifalar temenni ediyoruz. Eğitim ortamlarının güvenliğinin sağlanması ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli çalışmalar kararlılıkla sürdürülecektir.” ifadelerine yer verildi.

BAKAN TEKİN'DEN AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşanan acıya dikkat çekti. Tekin, “Bir çocuğun zihnine dokunmak, bir gencin hayatına istikamet vermek için sınıfa giren bir eğitimcinin böyle bir saldırıyla aramızdan ayrılması hepimizi derinden sarsmıştır. Bu kayıp, eğitim camiamızın ve ülkemizin ortak acısı ve hüznüdür. Fatma Nur öğretmenimize Yüce Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, öğrencilerine ve mesai arkadaşlarına sabır diliyorum. Yaralanan öğrencimize ve öğretmenimize acil şifalar diliyorum. Eğitim ailemizin ve aziz milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.