Türkgün | Gündem | Mersin’de marketlerde skandal görüntü: Son kullanma tarihi geçmiş ürünler ele geçirildi!

Mersin’de marketlerde skandal görüntü: Son kullanma tarihi geçmiş ürünler ele geçirildi!

Mersin Akdeniz ilçesinde zabıta ekipleri, son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünlerini tespit ederek imha etti ve işletmelere cezai işlem uyguladı. Denetimler düzenli olarak sürecek, vatandaşlar sorumlu işletmeleri bildirmeye teşvik edilecek.

Mersin Akdeniz ilçesinde zabıta ekipleri, son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünlerini tespit ederek imha etti ve işletmelere cezai işlem uyguladı. Denetimler düzenli olarak sürecek, vatandaşlar sorumlu işletmeleri bildirmeye teşvik edilecek.

KAYNAK: İHA

Mersin’in Akdeniz ilçesinde belediye zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde raf ve depolarda son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda ürün tespit edildi. Vatandaşların sağlığını tehdit eden ürünlere el konulurken, işletmelere cezai işlem uygulandı.

Zabıtadan ilçe genelinde sıkı denetim

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Hal, Çay, Çilek ve Siteler Mahalleleri’nde vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için market ve bakkallarda denetim yaptı. Denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş gıda ve tüketim ürünleri tespit edilerek imha edilmek üzere el konuldu.

Ekipler ayrıca işletmelerde ruhsat, hijyen koşulları, ürün saklama şartları ve etiket bilgilerini detaylı şekilde kontrol etti.

"Halkımızın sağlığı her şeyden önemli"

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirterek, “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi için çalışmalarımızı kararlı şekilde yürütüyoruz. Tespit edilen olumsuzluklara cezai işlem uygularken, işletmeleri doğru uygulamalar konusunda da bilgilendiriyoruz. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli” dedi.

Market, fırın ve kasaplarda denetimler sürecek

Belediye yetkilileri, ilçe genelinde market, fırın, kasap ve diğer gıda satışı yapılan işletmelerde denetimlerin düzenli olarak sürdürüleceğini açıkladı. Vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları zabıta ekiplerine bildirmeleri istendi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...