Türkgün | Gündem | Mersin'deki operasyon dalgası sosyal medyaya uzandı: 60 hesaba erişim engeli

Mersin'deki operasyon dalgası sosyal medyaya uzandı: 60 hesaba erişim engeli

Mersin'de yürütülen fuhuş ve müstehcenlik soruşturması hakkında provokatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen 60 sosyal medya hesabı, sulh ceza hakimliklerinin kararıyla erişime engellendi.

Mersin'de yürütülen fuhuş ve müstehcenlik soruşturması hakkında provokatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen 60 sosyal medya hesabı, sulh ceza hakimliklerinin kararıyla erişime engellendi.

KAYNAK: İHA

Alınan bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği tarafından müstehcenlik ve fuhuşla ilgili çalışma yapıldı. Çalışma sonrasında Mersin genelinde birçok adres belirlenerek eş zamanlı 'Ailem Güvende' operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok sayıda şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürülerek adli işlemlerine başlandı. Silah ve çeşitli suç unsurlarının da çıktığı şüpheliler hakkında 'müstehcen içerik üretme, gayri ahlaki fuhuş, fuhuş için yer temin etme' gibi birçok suçtan işlemleri sürerken, bazı sosyal medya hesaplarının adli soruşturmayla ilgili provokatif içerikli paylaşım yaptığı belirlendi.

YARGI DEVREYE GİRDİ: 60 HESABA ERİŞİM ENGELİ

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, provokatif paylaşım yapan sosyal medya hesapları ile ilgili erişim engeli talep etti. Mersin 3. Sulh Ceza Hâkimliği ve Mersin 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından çok sayıda LGBT propagandası yapan ve devam eden adli soruşturmaları hedef alan sosyal medya hesapları hakkında erişimin engellenmesi kararı verildi. 60 hesap hakkında alınan kararların uygulanması için Siber Güvenlik Başkanlığına gerekli bildirinin yapıldığı öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...