Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem MHP'li Bulut, üniversiteyi göreve çağırdı

MHP'li Bulut, üniversiteyi göreve çağırdı

Tokat’ın Emirseyit kasabasında aşırı sıcaklar sebebiyle bağlarda çıkan hastalığın teşhisi ve tedavi noktasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesini görev davet eden MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, “Sorunun tespiti ve çözümü noktasında üniversitemizin acil rapor hazırlamasında fayda var” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Bulut, üniversiteyi göreve çağırdı

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat Emirseyit kasabasında aşırı sıcaklar sebebiyle üzümlerin telef olması üzerine bağlarda incelemelerde bulundu. Bulut, “Emirseyit Kasabamızda bağcılık yapan çiftçilerimizin bağlarındaki üzümler aşırı sıcakları ve hastalık nedeniyle bütünüyle telef oldu” diye konuştu.

TOKAT’IN CAN DAMARI TARIMDIR

MHP’li Yücel Bulut, küresel ısınmaya işaret ederek, “Günden güne artan küresel ısınma ve iklim değişikliği maalesef büyük bir tehlikeyi işaret ediyor. Önümüzdeki sürecin en önemlisi hazinesi su olacaktır. İklim değişikliği; yağış rejiminde değişiklik, sıcaklık artışı, kuraklık, doğal afetler gibi olumsuz etkilere sebep olmaktadır. Bütün bu olumsuz etkiler tarımda verimlilik ve büyüme oranları üzerinde önemli bir tehdit oluşturmaktadır. Tokat gibi tarımın önemli gelir kaynağı olduğu bölgeler küresel ısınma ve iklim değişikliğinden olumsuz etkilenmektedir. Kalıcı tedbirler almalıyız, hemen almalıyız” ifadelerini kullandı.

b1-6

SEL FELAKETLERİ ARTTI

Su kullanımının çok önemli hale geldiğinin altını çizen Yücel Bulut, “Su israfının önüne geçecek tedbirler alınmalı, küresel ısınmaya karşı atılacak her adıma toplumsal destek sağlanmalıdır. İklim değişikliği son yıllarda sıkça yaşadığımız sel felaketlerinin de habercisidir. Hava sıcaklığının artması, buharlaşma ani yağışlara, dolayısıyla da sel felaketlerine sebebiyet vermektedir” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTEMİZ RAPOR HAZIRLAMALI

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesini acilen göreve davet eden Yücel Bulut, “Sorunu bizzat yerinde inceleyerek, bilimsel bir rapor hazırlanmasının sağlanmasının önemini vurgulamak istiyorum. Nitekim bu konuda girişimde bulunarak üniversitemizle görüşeceğimizi de ifade etmek istiyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de PKK/KCK propagandası yapan 6 kişi yakalandı

Mersin'de PKK/KCK propagandası yapan 6 kişi yakalandı