Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
MHP'li Özdemir'den İlham Aliyev'e övgü
Karabağ'ın 44 günlük savaşın ardından özgürlüğüne kavuşmasına değinen İsmail Özdemir, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i cesur ve güçlü bir lider olarak nitelendirdi.
Azerbaycan'da son dönemde yaşanan gelişmelerin iki ülke arasındaki ilişkilere etkisine de değinen Özdemir, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının zayıflamasının mümkün olmadığını belirtti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
Karabağ gibi Türklüğün kanayan yarasını 44 günlük vatan muharebesi ile hürriyetine kavuşturup hilali haça galip eden, işgal bölgelerinde yeniden Ezan-ı Muhammediyi okutan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, cesur ve kudretli bir liderdir.
Son zamanlarda Azerbaycan’da yaşanan gelişmelerin Türkiye ve Azerbaycan arasında, Şuşa Beyannamesi ile tasdik olunan dostluk ve kardeşlikten öte bağlarımızı zayıflatması mümkün olamaz.
Azerbaycan egemen bir devlet olarak Türk Dünyası için Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde belirlediği istikametinde muktedir bir güç sınıfına erişerek, 21. Yüzyılın en saygın ülkelerinden birisi olarak anılacaktır.
Hilalle yıldız ayrılmaz, Hazarla Akdeniz’in bağı sarsılmaz. 🇹🇷🇦🇿