reklam
reklam
Türkgün | Gündem | MHP'li Kalaycı'dan TBMM'de "İntibak" çağrısı: 5 milyon emekliyi ilgilendiren düzenleme Genel Kurul'da

MHP'li Kalaycı'dan TBMM'de "İntibak" çağrısı: 5 milyon emekliyi ilgilendiren düzenleme Genel Kurul'da

TBMM Genel Kurulu'nda en düşük emekli aylığının 20 bin liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifinin görüşmeleri tamamlandı. Yaklaşık 5 milyon emeklinin yararlanacağı düzenlemeye dair konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, maaşlardaki eşitsizliğin giderilmesi için kademeli intibak düzenlemesi ve güncelleme katsayılarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

TBMM Genel Kurulu'nda en düşük emekli aylığının 20 bin liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifinin görüşmeleri tamamlandı. Yaklaşık 5 milyon emeklinin yararlanacağı düzenlemeye dair konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, maaşlardaki eşitsizliğin giderilmesi için kademeli intibak düzenlemesi ve güncelleme katsayılarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

MUHABİR: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), milyonlarca emekliyi ilgilendiren ekonomik düzenleme için yoğun bir mesai harcıyor. En düşük emekli aylığının artırılmasını ve bazı KHK'larda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler Genel Kurul'da tamamlandı.

4 MİLYON 917 BİN EMEKLİYE DOĞRUDAN ETKİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, kürsüde yaptığı konuşmada yeni düzenlemenin rakamsal boyutlarını paylaştı. En düşük emekli aylığının 20 bin liraya çıkarılmasıyla birlikte, maaşı bu sınırın altında kalan 4 milyon 917 bin emeklinin 3 bin 119 liralık ek bir artıştan faydalanacağını belirtti.

"İNTİBAK DÜZENLEMESİ ŞART"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, kanun teklifiyle en düşük emekli aylığının 20 bin liraya yükseleceğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Böylelikle en düşük emekli aylığı 3 bin 119 lira artırılarak dosya maaşı 20 bin liranın altında kalan 4 milyon 917 bin emeklinin yararlanması sağlanmaktadır. Elbette gönül ister ki daha yüksek artışlar yapılabilsin. Emeklilerimiz ömrünün büyük bir kısmını üretime, ülkemizin kalkınmasına, katma değer yaratmaya adamış kişilerdir. Emeklilerimizin derdi derdimiz, beklentileri beklentimizdir. Emeklilerimizin beklentilerinin önümüzdeki süreçte karşılanacağına inanıyoruz. Bugün emeklilik sisteminde yaşanan eşitsizliklerin, yapısal sorunların mutlaka giderilmesi gerekmektedir."

Ödediği prim daha fazla olanlarla daha az olanlara aynı tutarda emekli aylığı ödenmesinin sosyal sigorta sistemine aykırı olduğunu söyleyen Kalaycı, "Prim maaş dengesi gözetilerek, mevcut emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikleri giderecek intibak düzenlemesinin kademeli bir şekilde yapılmasını, ayrıca emekli aylığı bağlanmasında güncelleme katsayısı ve aylık bağlama oranlarının gözden geçirilmesini gerekli görüyoruz. Emekli aylığı, maaş ve ücret artışlarının kalıcı refah artışına dönüşmesinin tek yolu enflasyonun kalıcı biçimde düşürülmesidir." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...