Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik ve İstihbarat şubeleri, araç kiralayarak Ağrı'ya giden O.A, S.A, D.K. ve E.T'nin, İran'dan ülkeye giriş yapan B.A. ile buluştuğunu tespit etti. Şüphelilerin Kastamonu'ya dönüş yoluna geçmesi üzerine operasyon için düğmeye basan ekipler, kiralık aracı kent girişinde durdurarak arama yaptı.
33 Paket Halinde Yutmuşlar
Yapılan aramalarda araçta ve şüphelilerin üzerinde 258,31 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin kaldıkları ikametlerde yapılan aramalarda ise 20,83 gram daha uyuşturucu madde bulundu. Soruşturma derinleştirildiğinde, zanlıların uyuşturucuyu 33 ayrı paket haline getirip yutarak midelerinde Türkiye'ye soktukları, sınırdan geçtikten sonra ise paketleri vücutlarından çıkardıkları belirlendi.
Yabancı Uyruklu Ortak da Gözaltında
Polis ekiplerinin yürüttüğü geniş çaplı çalışma sonucunda, olayla bağlantısı olduğu belirlenen yabancı uyruklu A.S. de kıskıvrak yakalandı. Toplamda 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonun ardından şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte adli makamlara sevk edildi.