Türkgün | Gündem | Mihalgazi Belediye Başkanı’na hakaret eden şüpheliye kamu davası

Mihalgazi Belediye Başkanı’na hakaret eden şüpheliye kamu davası

Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün’e yönelik ağır hakaretlerde bulunan Mehmet Emin Korkmaz hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "hakaret" suçlarından 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İyi Parti, söz konusu şahsın partiden ihraç edildiğini duyurdu.

Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün’e yönelik ağır hakaretlerde bulunan Mehmet Emin Korkmaz hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "hakaret" suçlarından 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İyi Parti, söz konusu şahsın partiden ihraç edildiğini duyurdu.

KAYNAK: AA

Mihalgazi Belediye Başkanı’na yönelik dini değerleri hedef alan hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı tespit edilen şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, şüpheli hakkında kamu davası açıldığını duyurdu.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e dini değerleri hedef alarak hakaret eden İyi Partili Mehmet Emin Korkmaz hakkında iddianame hazırladı. İddianame, Eskişehir 11. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

şüphelinin ifadesi ve soruşturma

Hazırlanan iddianamede, Korkmaz emniyetteki ifadesinde sosyal medya hesabının çalındığını ve paylaşımı kendisinin yapmadığını belirtti. Ancak Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, paylaşım tarihinde Korkmaz’ın hesabına kendisinin giriş yaptığını tespit etti ve çalındığı iddiasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu vurgulandı.

istenen cezalar

İddianamede, tutuklu şüpheli Korkmaz’ın:

"Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1-3 yıl

"Hakaret" suçundan 1-2 yıl hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mahkemece kabul edilen iddianamede, Korkmaz’ın daha önce "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan Erzurum 3. Asliye Ceza Mahkemesinde 11 ay 20 gün hapis cezası aldığı ve hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı, denetim süresi içerisinde yeni bir suç işlediği için geri bırakılma kararının kaldırılması talep edildiği belirtildi. Şüpheli, 8 Şubat’ta Erzurum’da yakalanmış ve tutuklanmıştı.

partisinden ihraç edildi

İyi Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, konuya ilişkin partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’in kıyafeti üzerinden hedef alınmasını sert şekilde ele aldı. Kavuncu, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz hafta maalesef bizi de ilgilendiren bir mesele sebebiyle kamuoyu meşgul oldu. Cumhuriyetimizin büyük bir kazanımı olarak seçilmiş Mihalgazi Belediye Başkanı Hanımefendiye karşı kabul edemeyeceğimiz büyük bir terbiyesizlik yapıldı. Çok hızlı tepki gösterdik ve bu edepsizliği yapan kişi tartışmasız ve tereddütsüz derhal ihraç istemiyle disipline sevk edildi ve partiden atıldı."

 
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...