Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle Ankara’da önemli bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmenin ana gündem maddesini, Gazze’de süregelen insani kriz oluşturdu. Kalın, Türkiye’nin, Gazze’deki yıkımın sona erdirilmesi ve bölgeye insani yardım geçişlerinin sağlanması için uluslararası toplumla birlikte yoğun diplomatik çabalar yürüttüğünü vurguladı.
Toplantıda, Filistinli gruplar arasında milli birlik ve siyasi uzlaşı sağlanmasına yönelik adımlar da ele alındı. Bu çerçevede, iç bölünmelerin sona erdirilmesi ve ortak hareket zemini oluşturulmasının önemine dikkat çekildi.
Ayrıca, Gazze’de kalıcı bir ateşkesin tesisi için diplomatik ve siyasi düzlemde atılabilecek adımlar masaya yatırıldı. Görüşmede Türkiye’nin her koşulda Filistin halkının yanında olduğu mesajı da yeniden dile getirildi.