Türkgün | Gündem | MSB'den 'seferberlik' paylaşımlarına açıklama: Rutin tatbikat bilgilendirmesidir

MSB'den 'seferberlik' paylaşımlarına açıklama: Rutin tatbikat bilgilendirmesidir

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bazı vatandaşlara seferberlik emri gönderildiğine dair sosyal medyadaki paylaşımlara açıklık getirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bazı vatandaşlara seferberlik emri gönderildiğine dair sosyal medyadaki paylaşımlara açıklık getirdi.

KAYNAK: DHA

Bakanlık, mesajların her yıl rutin olarak düzenlenen "Yıldırım Serisi Seferberlik Tatbikatı" kapsamında 7 bin 686 yedek personele gönderilen bilgilendirmeler olduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sosyal medyada vatandaşlarımızın bazılarına seferberlik emri gönderildiği yönünde paylaşımlar yapılmaktadır. Yıldırım Serisi Seferberlik tatbikatları her yıl rutin olarak icra edilmektedir. 2026 Yıldırım Serisi Seferberlik tatbikatları ise toplam 7 bin 686 yedek personelin katılımı ile eylül-ekim ayları içerisinde icra edilecektir. Bu tatbikatlara görevlendirilen personele 15 Mayıs 2026 tarihinde sistemde kayıtlı mobil telefonlarına bilgilendirme mesajı gönderilmiştir" denildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...