Muğla'nın turistik ilçesi Datça, beklenmedik bir doğa olayıyla gündeme geldi. Sevgi Yolu yakınlarında kıyıya çok yakın bir noktada görülen iki köpek balığı, hem şaşkınlık hem de tedirginlik yarattı.
Ahşap İskelede Süzülen Köpek Balıkları Kameralara Yansıdı
Olay, Datça'nın sevilen yürüyüş rotalarından biri olan Sevgi Yolu’nun alt kısmındaki ahşap iskelenin civarında meydana geldi. Su yüzeyine çıkan iki köpek balığı, çevredeki vatandaşlar tarafından saniye saniye cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, balıkların suyun hemen altında süzüldüğü ve kısa bir süre sonra gözden kaybolduğu görülüyor.
Köpek Balıkları Kıyıya Neden Geldi?
Uzmanlar tarafından yapılan ilk değerlendirmelere göre, köpek balıklarının açık deniz bölgelerinden avlanmak amacıyla kıyıya yaklaşmış olabileceği düşünülüyor. Bu tür davranışlar, genellikle sıcaklık değişimi veya yiyecek arayışıyla ilişkilendiriliyor.

Vatandaşların Tepkisi Karışık Oldu
Köpek balıklarının görülmesinin ardından bazı vatandaşlar iskeleden uzaklaşmayı tercih ederken, bazıları ise bu sıra dışı anları heyecanla izlemeye devam etti. Özellikle yaz aylarında yoğun turist akınına uğrayan Datça’da yaşanan bu olay, bölgenin deniz canlıları çeşitliliğini de yeniden gündeme taşıdı.